Simon Stelling

Simon Stelling is de oprichter en zeer gewaardeerde dirigent van Cantabile. Tevens heeft hij de muzikale leiding van het gemengde koor Min Ghesellen in Nieuwkoop.

Simon Stelling behaalde het UM-diploma en het diploma Schoolmuziek aan het Utrechts Conservatorium. Vervolgens studeerde hij in de jaren 1987-1989 bij Marie-Claire Alain te Parijs waar hij zich specialiseerde in de vertolking van de romantische en moderne Franse orgelliteratuur.

Simon Stelling is sinds 1975 als vaste organist verbonden aan het Steinmeyer-orgel van de Adventskerk te Alphen aan den Rijn waar hij diverse grote orgelprojekten verzorgt. In Alphen aan den Rijn is hij tevens als muziekpedagoog werkzaam. Sinds november 2013 is hij stadsorganist van Alphen aan den Rijn.

Op 17 april 2017 heeft de Franse Sociéte académique Arts-Sciences-Lettres in Parijs de gouden medaille toegekend aan onze dirigent Simon Stelling. Hij krijgt deze onderscheiding voor zijn veertig jaar lange inzet voor romantische en moderne Franse orgelmuziek. Cantabile is zeer vereerd om met deze dirigent te mogen werken.

Website Simon

Dirigent Cantabile Simon Stelling