Requiem Kim Arnesen

Op 4 mei herdenken we de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en alle oorlogen en vredesmissies van na die tijd. Dit jaar doen we dat in Alphen aan den Rijn op een wel heel bijzondere manier. Alphens Kamerkoor Cantabile zingt op 4 mei om 21:00 uur in de Adventskerk het Requiem van Kim André Arnesen. Extra bijzonder is dat dit de Nederlandse primeur is voor dit prachtige werk van deze jonge Noorse componist. Dit Requiem is anders dan alle andere; een enorme variëteit aan melodieën, ritmes en technieken met elementen uit de pop- en filmmuziek. De originele Requiem Mass-tekst wordt moeiteloos gecombineerd met gedichten uit de huidige tijd. Hierdoor raakt dit muziekstuk jong én oud.

Kim Arnesen heeft het Requiem geschreven met als doel troost te bieden aan mensen die het moeilijk hebben en/of in rouw zijn, om zo geliefden te herinneren en te eren. Kom het op 4 mei ervaren en laten we ons door de muziek verbinden.

Cantabile wordt op 4 mei begeleid door het orkest Philharmonia Amsterdam, aangevuld met een percussiegroep uit Aarlanderveen. Ook mezzosporaan Martine Straesser verleent haar medewerking.

Voorafgaand aan het Requiem zingt Cantabile van dezelfde componist tijdens de officiële herdenkingsplechtigheid het “Even when he is silent”; gebaseerd op een gedicht dat door een gevangene op de muur van een barak in Auschwitz is geschreven.

Cantabile wil met deze uitvoeringen op 4 mei een traditie starten om jaarlijks met maatschappelijke organisaties en andere koren een invulling te geven aan het samen herdenken en het delen van het saamhorigheidsgevoel. Wij nodigen daarom nadrukkelijk maatschappelijke organisaties, kerken maar ook bedrijven uit om te participeren in dit initiatief. Voor meer informatie kunt u zich wenden tot het bestuur van Cantabile, secretariaatcantabile@gmail.com.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door: Stichting Rijnkade 1630, VSB-fonds Alphen aan den Rijn, Prins Bernard Cultuurfonds, Gemeente Alphen aan den Rijn.

Concerten

Het koor treedt regelmatig op tijdens concerten en cantate-diensten in Alphen aan den Rijn en wijde omgeving. Zie hieronder een overzicht van toekomstige concerten.

04mei Requiem, Alphen aan den Rijn, Adventskerk, 21:00
02jun Middelburg
Lees verder

Foto's


Notice: Undefined offset: 5 in /home/sites/site47520/web/view/blocks/photo_block.php on line 53